De utomjordiska organismerna

september 21, 2013 kl. 11:27 e m | Publicerat i Reflektioner | 1 kommentar

Göteborg 21 september 2013

Nyheten om att förekomsten av utomjordiskt liv nu har bekräftats, tycks ha väckt ytterst lite panik på jordens gator.

Vad kan det bero på?

Är det för att nyheten inte har nått fram till så många, eller för att många ifrågasätter påståendet att organismerna verkligen kommer från meteorskuren och inte från vår egen planet?

En annan förklaring till lugnet kan vara att människornas förhållningssätt till religionerna har förändrats. I takt med vetenskapens framsteg och spridningen av dess resultat till människorna, är nog de flesta hyfsat överens om att Jorden är en del av ett solsystem, som tillsammans med miljarder andra solsystem bildar vår galax, som tillsammans med miljarder andra galaxer utgör en betydande del av världsalltet. Människor jorden över har mer eller mindre insett hur låg sannolikheten är för att liv bara skulle existera på just vår planet.

Alla religioners frågeställningar kan nu reduceras till sex: 1/ Hur skapades världsalltet? 2/ vilket intresse hyser skaparen för enstaka stjärnors, planeters och månars öden? 3/ vilket intresse hyser skaparen för enskilda organismers gärningar och önskemål? 4/ kan själen lämna kroppen? 5/ om det krävdes en skapare för att skapa världsalltet, vem skapade då skaparen? 6/ om det inte behövdes en extra skapare för att skapa skaparen, varför skulle det då nödvändigtvis behövas en skapare för att skapa världsalltet?

Den mest spännande frågan just nu är dock om livet uppstod självmant på vår planet till följd av årmiljoners kemiska processer och att det sedan regnat ned livsformer som beblandat sig med våra egna eller om framgångsrika processer på tidigare stadium ägde rum någon annanstans och jorden fick livet till skänks och slapp fortsätta kämpa med allehanda molekylförsök. I vart fall som helst har en av de eviga frågorna dött.

Är vi ensamma?

Nej.

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Appreciating the time and effort you put into your site and detailed information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: