Kvinnor som värmer i denna istid

december 23, 2012 kl. 7:38 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Göteborg 23 december 2012 a

Varför naturen är skapad så att folket på norra Norra Halvklotet varje år måste straffas med vinter är oklart, och jag har ibland funderat på om man inte borde glasa in hela Göteborg för bekväma temperaturskiftningar mellan femton och tjugofem grader, och bara då och då låta det regna från sprinklers på tusen meters höjd för att livet skall kännas göteborgskt hemtrevligt.

Vi försöker ju kontrollera så mycket ändå av världen: älvens nivå via Trollhättefallen, tillgången på elektricitet via Ringhals, trafiksituationen genom särskilda busskörfält, trängselskattbetalstationer och förlängda pendeltågsperronger. Varför inte höja ribban och även ta makten över vädersituationen?

Det kommer att dröja, så just nu är det mysigare att vistas inomhus än på parkbänkarna och uteserveringarna, men uteserveringarna är ju som vanligt nedmonterade så här års. Det kunde ha stått ett par tallrikar med kött och stekt potatis på den av snö täckta, rutiga bordsduken. Det kunde ha stått två glas vin där, frusna till is, en flaska med frost på etiketten, två slocknade stearinljus, en korg med vitt bröd, uppätet av fåglar. Men det gör det inte. Trottoarerna dör. Människor som passerar förbi går med uppskjutna axlar för att minska avståndet mellan mössa och halsduk. Det blåser, det är kallt, man vill lyssna på varma, skönsjungande kvinnor.

Göteborg 23 december 2012 b

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Attractive portion of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to claim that I acquire in fact loved account your weblog posts. Any way I will be subscribing in your feeds or even I success you get right of entry to consistently fast.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: