Destination Göteborg

november 17, 2012 kl. 3:10 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Alla städer är unika på sitt sätt. Staden Göteborg är unik bland annat på det sättet att det är den enda av jordens storstäder som har haft en ökning i antal hotellnätter tjugo år i rad. Hur länge kan detta rekord utökas? Än ett tag kanske. New York Times gjorde ett specialreportage om Göteborg för några år sedan och noterade att staden hade en viss hippfaktor. I år gjorde New York Times ett uppföljande reportage och konstaterade att den förra bedömningen inte var en tillfällighet. Och nyligen rankade Lonely Planet Göteborg som världens mest prisvärda resmål efter Rio de Janeiro.

I början av året invigdes Hotel Post vid Drottningtorget med sina 500 rum. Det har gått bra. Och Gothia Towers har byggt på ett av sina två torn med ett antal våningar och dessutom i dagarna uppfört ett 96 meter högt hisschakt till det tredje. Sammanlagt skall Gothia få 1 200 rum vilket innebär att det kommer att bli ett av Europas största hotell. Till och med på Hisingen kommer det snart att invigas ett storhotell, och filmfestivalens huvudhotell, Riverton, tänker bygga en ny skybar två våningar ovanpå den gamla skybaren för att komma upp sig lite grann, och lite längre bort, nära Järntorget skall det om några år byggas ett tjugovåningshotell med 300 rum.

Det går framåt. Det går bra. Det är en långsiktig strategi för att Göteborg skall kunna etablera sig som en betydande världsmetropol.

Går det lika bra med mitt romanskrivande? Ja, man kan väl säga att jämfört med när jag startade den här bloggen för några år sedan, har jag mycket större inblick i vad som krävs för att lyckas. Förr var jag naiv och litade till stor del på den gudomliga inspirationen. Nu vet jag bättre. Det är bara hårt arbete och hantverksskicklighet som kan hjälpa en att komma i närheten av att slå igenom som författare.

Att skriva en roman är lika komplicerat som att bygga ett hotell, men en dag skall min nya roman stå färdig och skänka glädje åt litteraturälskare världen över.

Håkan Tendell

 

 

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: