Hälften människa hälften maskin

mars 30, 2009 kl. 10:51 e m | Publicerat i Skrivande | 3 kommentarer

 

  Allt levande har en sak gemensamt: det skall en gång dö. Den vackra blomman vissnar, det ståtliga trädet faller. Alla växter, alla djur, alla människor, de blir till och de blir från, sådan är historiens gång. Döden nalkas alla och envar, det är bara en fråga om hur och varför, när och var.

   En gång skall också Jorden dö. Om fem miljarder år kommer Solen i sina dödsryckningar att expandera och svälja Jorden i eld och lågor. Men långt innan dess har de flesta spåren av mänskligheten försvunnit. Egyptens pyramider, kinesiska muren och Empire State Building, de har alla vittrat bort. Kontinenterna har bildat nya formationer. Evolutionen har format nya märkliga varelser. Istider har kommit och gått, liksom kometnedslag, orkaner och vulkanutbrott.

   Futtig är vår existens, vår planet blott ett plankton i Universums väldiga hav, men ändå kämpar nya blommor varje år för att växa upp och blomma ut i all sin prakt även om de så växer på en öde äng där ingen människa någonsin kommer att se dem. De blev till och de blev från utan att någon ens visste att de fanns. Men några blommor blev plockade och ställda i en vas, sedan kanske avmålade eller lagda i en bok. Döda levde de vidare för sin prakt och av en slump.

 

 

 

 

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Man kan trösta sig med att allt och alla = materia = energi som aldrig någonsin kommer att upphöra att existera. Så – under förutsättning att ämnena man består av är behäftade med någon sorts minne/medvetande – ska det bli riktigt spännande att se vilka former man tar sig härnäst, när atomerna och molekylerna i den hög av kött och ben man är just nu bestämmer sig för att hitta på något helt nytt. Personligen skulle jag kunna tänka mig att bli del av en komet. Tänk att få komma ut och se sig omkring i universum. Lovely.

 2. Det är en underbar tanke, tillika naturvetenskaplig sanning, som du gör mig påmind om. Mängden energi i universum är konstant.
  En del av en komet. Det vore någonting det. Förhoppningsvis bara en sådan som då och då skulle bjuda jordborna ett vackert ljusfenomen på himlavalvet istället för skräck och panik inför domedagen.
  Efter en stunds begrundande har jag nu en önskan (till vilken adress skickar man den ifyllda blanketten?) hur mina atomer skall fördelas.
  5 % till Saturnus ringar.
  5 % till Jupiters öga.
  5 % till Venus.
  5 % till Mars.
  5 % till Månen.
  5 % till Solen.
  5 % till ospecificerad del av Andromedagalaxen.
  5 % till observationsdäcket på Empire State Building.
  5 % till spiran på Chrysler Building.
  5 % till New York Public Library
  50 % utspridd i och med jämna mellanrum återsamlad i världens bestånd av champagne.

 3. I gotta bookmark this web website it appears really useful extremely valuable
  jcp dresses http://www.jcdresspenny.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: